1989
Budowa fermy drobiu przez dwa spokrewnione małżeństwa (siostry ze swoimi mężami).
1997
Budowa i oddanie do użytku zakładu uboju drobiu (ubój kurcząt z własnej hodowli), w tym samym roku powstaje przedsiębiorstwo PPHEI AWRA sp.c.
2001
Przekształcenie spółki cywilnej w spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością.
2004-2007
Modernizacja, rozbudowa zakładu i przystosowanie go do standardów unijnych.
2008
Zatwierdzenie zakładu przez Powiatowego Lekarza Weterynarii i nadanie mu weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego PL30173903WE, wdrożenie systemu zarządzania jakością zgodnego z HACCP.
2008
Decyzja o poszerzeniu oferowanego asortymentu o produkty z kury mięsnej, zmiana profilu działalności.
2011
Modyfikacja logo firmy.
2012
Zmiana kierunku rozwoju działalności Firmy (specjalizacja: ubój i rozbiór kury mięsnej typu reprodukcyjnego).
2012-2013
Kolejna rozbudowa zakładu, powstanie pomieszczeń do mrożenia szokowego, magazynowania produktów zamrożonych oraz pomieszczeń do porcjowania, pakowania i wysyłki towarów.
2014
Wdrożenie systemu zarządzania jakością, zgodnie z wymaganiami standardu BRC.
2014
Budowa i oddanie do użytku własnej oczyszczalni ścieków.
2016
Wdrożenie systemu zarządzania jakością, zgodnie z wymaganiami standardu IFS.
2016
Rozbudowa części socjalnej zakładu.
2018
Nowe wyzwania…. modernizacja i automatyzacja linii rozbiorowej.